Telefon: +36 30 298 0137

OrvosMost UC Rendelő

Sürgős orvosi ellátás Budapesten

Reggel 10-től este 20-ig

Az év minden napján

Bőrpanaszok, amiket ellátunk

Bőrgyulladás, viszketés, ekcémák

Az ekcémát néha dermatitisznek is nevezik, ami a bőr gyulladását jelenti. Az ekcémának különböző típusai vannak, a súlyosság enyhétől a súlyosig terjedhet

A viszketés (pruritus) a bőr olyan érzésére utal, amely vakarózási vágyat okoz. A viszketés a test normális reakciója, amely megvéd minket a káros külső anyagoktól vagy parazitáktól, például rovarcsípésektől. A viszketés azonban számos bőrbetegség, szisztémás betegség és pszichés rendellenesség gyakori és aggasztó tünete.

Kiütések, bőrtályogok, kelések

A tályogot néha kelésnek nevezik. Ez akkor fordul elő, amikor a baktériumok beszorulnak a bőr alá, és elkezdenek szaporodni. Genny képződik a tályog belsejében, amikor a szervezet reagál a baktériumokra. A tályog előfordulhat rovarcsípés, benőtt szőr, elzáródott zsírmirigy, pattanás, ciszta vagy szúrt seb esetén.

A tályogból a gennyet ki kell üríteni. Egy egyszerű tályog kezelésénél lehetséges, hogy nincs szükség antibiotikumokra, kivéve, ha a fertőzés a seb körüli bőrre terjed (cellulitisz).

A seb körülbelül 1-2 hétig gyógyul, a tályog méretétől függően.

 

Szemölcsök fagyasztása

A szemölcsöket a bőr külső rétegében (epidermisz) a „humán papilloma vírusnak” (HPV) nevezett vírus okozta fertőzés okozza. A fertőzés hatására a bőr túlnövekszik és megvastagodik, ami jóindulatú (nem rákos) bőrnövekedéshez (szemölcshöz) vezet.

A talpi szemölcsök a fertőzött bőrpikkelyekkel való közvetlen érintkezéskor – például a nyilvános öltözők padlójáról, a zuhanyfülkékről és az úszómedencék környékéről – terjednek.

Csalánkiütés, rovarcsípés

A csalánkiütés egy gyakori betegség, amely az emberek 20%-át (minden 5 emberből egyet) érinti élete egy szakaszában. A csalánkiütés erősen viszkető, megemelkedett bőrreakciókkal jár, amelyek lehetnek kerekek vagy gyűrű alakúak, és egyesülhetnek. Órákon belül jönnek-mennek. Bárhol megjelenhetnek a bőrön. Az egyes csalánfoltok általában 24 órán belül maguktól eltűnnek nyomtalanul, de az állapot tovább tart.

Méreggel rendelkező rovarok:

A csípés általában egy mérges rovar támadása, amely védekező mechanizmusként mérgező és fájdalmas mérget fecskendez be a csípésén keresztül. A mérgező rovarok közé tartoznak: méh, darázs, lódarázs, pókok

Nem mérges rovarok csípése:

A nem mérgező rovarok átszúrják a bőrt, hogy vérrel táplálkozhassanak. Ez általában intenzív viszketést okoz. A nem mérgező rovarok, amelyek harapnak, a következők: szúnyog, bolha, kullancs, ágyi poloska, tetű, rüh

Kis területű égési, napégés

Ha a szeme viszket és vörös, könnyez vagy ég, akkor szemallergiája (allergiás kötőhártya-gyulladás) lehet, amely állapot emberek millióit érinti. Sokan kezelik az orr-allergiás tüneteit, de figyelmen kívül hagyják viszkető, vörös, könnyező szemüket.

Szemallergiás tünetek

 • Viszkető
 • Vörösség
 • Égő
 • Tiszta, vizes váladékozás

Szemallergiát kiváltó okok

 • Kültéri allergének, például fű, fák és gyomok pollenjei
 • Beltéri allergének, például háziállatszőr, poratka és penész
 • Irritáló anyagok, például cigarettafüst, parfüm és dízel kipufogógáz

Az urgent care-ben a bőrpanaszok ellátása sürgősségi ellátás szemléletű:

 • Egy beteg bőrpanasza esetén először mindig a panasz hátterében felmerülő sürgősségi ellátást ígénylő vagy súlyos bőrgyógyászati betegségek lehetőségét vizsgáljuk, zárjuk ki.
 • Ha ezt megnyugtatóan nem tudjuk megtenni az UC rendelőben rendelkezésére álló diagnosztikus lehetőségekkel, mert ehhez például szövettan vagy szakellátás szükséges, akkor javasolni fogjuk és megszervezzük a beteg bőrgyógyászati ügyeleti osztályon történő ellátását.

Az urgent care-ben a bőrpanaszok ellátása sürgősségi ellátás szemléletű:

 • Egy beteg bőrpanasza esetén először mindig a panasz hátterében felmerülő sürgősségi ellátást ígénylő vagy súlyos bőrgyógyászati betegségek lehetőségét vizsgáljuk, zárjuk ki.
 • Ha ezt megnyugtatóan nem tudjuk megtenni az UC rendelőben rendelkezésére álló diagnosztikus lehetőségekkel, mert ehhez például szövettan vagy szakellátás szükséges, akkor javasolni fogjuk és megszervezzük a beteg bőrgyógyászati ügyeleti osztályon történő ellátását.

Panaszok, amiket nem látunk el

Anyajegyek szűrése
Bőrdaganatok

Az UC rendelőben urgent care (sürgős) típusú ellátást nyújtunk. Az urgent care az orvoslás elsődleges akut elátást nyújtó formája, amely az elmúlt 20-25 évben alakult ki alkalmazkodva a modern, elfoglalt ember igényeihez.

Az urgent care ellátásban nem a különböző területek szakorvosai ülnek, mint szemész, fül orr gégész, bőrgyógyász, sebész, belgyógyász satöbbi, hanem olyan urgent care ellátásban gyakorlott, tapasztalt orvosok, akik a legtöbb szakterület kórházi ellátást nem igénylő heveny problémáit diagnosztizálni és menedzselni tudják.

Eikel Roland
Eikel Roland
2023-06-01
Kitűnő szakszerű ellátás, nem kell időpontot foglalni, csak ajánlani tudom.
Andrea Puszta
Andrea Puszta
2023-05-25
A mai világban,nagyon jó,egy ilyen helyre menni.Én véletlen jutottam az UC Rendelőbe,de szerintem a sors irányított ide,aminek nagyon örülök,nem tudtam menni,annyira fájt a lábam,de mire végeztem,akkor rá tudtam állni is .Hálával gondolok erre a helyre,és az ott dolgozokra.Köszönöm a segítséget.
Eszter Mosoni
Eszter Mosoni
2023-05-22
Fülfájással és feldagadt külső füllel kerestük fel a kellemes, tiszta, kultúrált rendelőt vasárnap délelőtt. A bejelentkezést követően a várakozási időt otthon tölthettük, és telefonon kaptunk értesítést, amikor az előttünk lévő paciens bement a rendelőbe. A doktor úr perfektül beszélt angolul, így a nem magyar anyanyelvű sógornőm biztonságban érezte magát. A kapott diagnózist és kezelést a hétfői napon fül-orr-gégész szakorvos is megerősítette, így nemcsak az ellátás módja, hanem a diagnózis is tökéletes volt. Remélem, nem találkozunk gyakran, de nagyon megnyugtató, hogy van lehetőség az akut ellátásra magán úton is.
Anna Júlia Gelniczky
Anna Júlia Gelniczky
2023-05-14
5 csillagból hatos. Korrekt, kedves, gyors, emberi, professzionális. Köszönöm.
Ágnes Kökönyei
Ágnes Kökönyei
2023-05-09
Az első olyan magánorvosi rendelő, ahonnan 100 % megelégedéssel jövök el. Nem kell bejelentkezni, rövid várakozás után mindenkit fogadnak. Nagyon megnyugtató, empatikus és profi a csapat, teljeskörű tájékoztatást kaptam, nem csak felírták a receptet, ahogy sok helyen tapasztaltam. Jó szívvel ajánlom.
Zoltán Gelencsér
Zoltán Gelencsér
2023-05-02
Mindenki nagyon kedves és aranyos volt!
Bartos Balázs
Bartos Balázs
2023-05-01
Maximálisan elégedett voltam, jó szívvel ajánlom az UC Rendelőt, ha valakinek sürgősségi ellátásra van szüksége. Előzetes bejelentkezés nélkül mentem, gyorsan sorra kerültem. Minden ott dolgozó munkatárs nagyon udvarias és kedves. A váróterem és a rendelő tiszta, igényes, jól felszerelt. Külön ki szeretném emelni Dr. Bakony György munkáját, aki rendkívül alaposan kivizsgált, minden felmerülő kérdésemre magyarázatot adott, és ellátott tanácsokkal a gyógykezelés kapcsán.

Mire számíthat nálunk, hogyan zajlik az ellátás

Szolgáltatásunk Óbudán, a Vörösvári út 107 alatti UC Rendelőnkben elérhető.

Klinikánk minden nap reggel 10 órától este 8 óráig tart nyitva.

Időpont foglalás nem szükséges, az ellátás érkezési sorrendben történik.

Az ellátásunk jellegéből adódóan pontos időpont előjegyzés szervezése, annak betartása nem lehetséges, ezért több, kevesebb várakozás előfordulhat, amiért türelmét előre is köszönjük.

 1. Érkezése után a recepción történik a regisztráció.
 2. Ezután ápolónkkal a lehető legrövidebb időn belül találkozik elsődleges panasz és állapotfelmérésre, aki -amennyiben szükséges- ajánlani fog láz, fájdalomcsillapítást, vérzéscsillapítást, hűtőgél tasakot, ideiglenes rögzítést stb. már a várakozás idejére is.
 3. Amint ön következik, behívjuk orvosi konzultációra

FONTOS: Behívás érkezési sorrendben történik, DE amennyiben valaki megítélésünk szerint hamarabb igényel ellátást, akkor őt érkezésétől függetlenül előre vesszük.

Regisztráció után választhat, hogy a váróban, odakint vagy ha autóval érkezett, az autóban várakozik. Amint ön kerül sorra, behívjuk.

A Covid járvány miatt jelenleg a klinikánk mobil számán van lehetősége időpontot egyeztetni.

FONTOS: Az időpont egyeztetés célja, hogy telefonon bejelentkező pácienseinket egyenletesen el tudjuk osztani a nyitvatartásunk idejére, hogy ezzel is elkerüljük az esetleg kialakuló zsúfoltságot.

Nézzen körül nálunk és fedezze fel modern, jól felszerelt, korszerű kezelőinket. Kattintson a hotspotokra a mozgáshoz!

Áraink

Konzultáció 28 000Ft

Tartalmazza az orvosi konzultáción túl az EKG, vizelet gyorsteszt, terhességi teszt, sürgősségi tájékozódó ultrahang árát is

Kontroll konzultáció 16 000Ft

Amennyiben nem mi javasoljuk, hanem ön érzi szükségesnek, akkor a kontroll konzultáció ugyanazzal a problémával 3 napon belül díjmentes

Konzultációt követő ellátások

Sebellátás, sebkontroll, seb tisztitás, kötözés ahol helyi érzéstelenités nem szükséges 10000 Ft

Sebzárás varrattal vagy szövetragasztóval 14 000Ft

Tályog megnyitás helyi érzéstelenitésben 15 000Ft

Rögzítések, mankók

Felkarrögzítő felhelyezése, használat betanítása 10000Ft

Csuklórögzítő felhelyezése, használat betanítása 8000Ft

Térdrögzítő felhelyezése, használat betanítása 10000Ft

Bokarögzítő felhelyezése, használat betanítása 24 000Ft

Műgyanta rögzítő sin felhelyezése 16 000Ft

Mankó használatának betanítása 6500Ft

 

Gyorstesztek

Covid antigén gyorsteszt 8000Ft

Tüszős mandula Strep A gyorsteszt 5000Ft

CRP gyorsteszt 5000Ft

D Dimer gyorsteszt 6000Ft

Kiegészítő laborvizsgálatok

Konzultáció során megbeszélés alapján állítjuk össze

Minta futárral szállitása 6000Ft